Niste konektovani. Konektujte se i registrujte se

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole  Poruka [Strana 1 od 1]

1 Careva balerina-Adrijen Sarp taj Uto Nov 06, 2012 5:14 am

VaMp GiRl

avatar
Izabrani
Izabrani
U izgnanstvu u Parizu, malena stogodišnjakinja Matilda Kšesinska pocinje da zapisuje svoja secanja, pre nego što sve ono za šta je živela bude zauvek zaboravljeno. 
Mnogo godina ranije, Matilda je bila ambiciozna, zavodljiva prima-balerina Carskog baleta u Sankt Peterburgu. Sada se priseca svog burnog života i još pamti svaki baletski pokret, svaku avanturu.
Matilda ispreda pricu o jednom izgubljenom svetu: o vremenu kada je ruski dvor bio neraskidivo povezan sa teatrom. Pre revolucije, Kšesinska bila je najtalentovanija i najpoznatija balerina svoje generacije, a vec je u sedamnaestoj godini postala zvezda. Tada upoznaje i carevica Nikolaja Romanova i sa njim se upušta u ljubavnu vezu.

Medutim, ova veza nije mogla da opstane. Nasledivši presto, Nikolaj je bio primoran da se odrekne svoje ljubavnice, a Matilda je utehu potražila u narucju njegovih rodaka — dvojice velikih knezova sa kojima se upušta u opasan ljubavni trougao.
Medutim, pošto carica Aleksandra nikako nije mogla da rodi sina, car se ponovo vraca svojoj nekadašnjoj ljubavi. Dok Rusija — u kojoj živi trecina svetskog stanovništva — lagano klizi u haos, Matildina privrženost carskoj porodici naci ce se pred iskušenjem kakvo nije mogla ni da zamisli.


Jel citao neko mozda? Divna je i tuzna prica Sad

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh  Poruka [Strana 1 od 1]

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu